ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנת הדגל של שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת.
מרכיבים
- ברבונייה אחת, מפולטת ונקייה מעצמות
- בצק עלים, חתוך למלבן ברוחב 6 ס''מ ואורך 10 ס''מ.
- חציל אחד, נקי מקליפה וזרעים, קלוי על הגריל
- מלח, פלפל
- חלמון ביצה
- שמן זית
- לרוטב:
- מתכון בסיסי לקרמל, עם שתי כפות סילאן
אופן ההכנה
1. מורחים את הבצק במעט חלמון מהול במים, ואופים בתנור עד להזהבה.
2. מוציאים את הבצק מהתנור, ומורידים את החלק העליון, כך שהמלבן התחתון נשאר חשוף.
3. על מלבן הבצק מניחים מבשר החציל, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. במחבת מחממים מעט שמן זית, וסוגרים את הפילטים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מסדרים את מלבן הבצק במרכז צלחת, ומניחים את הפילט על בשר החציל. יוצקים את רוטב הסילאן מעל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ברסרי אילת
טיילת ישרוטל המלך שלמה, אילת
הצג טלפון
08-6363439
|