קבב אליו
ניר- גרילמן,מסעדת אליו
20/09/2007
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
בשר אדום עם ירק ובצל בתערובת שומן כבש צלוי על הגריל. בנוסף ניתן להכין מהתערובת קציצות בשר בתנור עם עגבניות, תפוחי אדמה וכו'..
מרכיבים
- 1 ק''ג בשר מס' 2
- 120 גרם שומן כבש
- 1 יחידה בצל יבש
- 1/2 יחידה פטרוזיליה (גוש קטיף)
- תבלינים:
- 1 כף מלח
- 1/2 כף פלפל שחור חרוס
- 1/2 כף כמון
- 1/2 כף אבקת שום
- 1/4 כף הל
אופן ההכנה
לקחת בשר מיושן כבן שבוע לערך ולטחון עם השומן כבש, לחתוך בצל יבש ופטרוזיליה קצוץ,
לסחוט את הבצל והפטרוזיליה על מנת לייבש את הנוזלים,
לערבב את תערובת הירקות עם התבלינים והבשר ולעשות קציצות מעוגלות או שיפודים מאורכים.
לצלות על גריל גז או גחלים במשך כ-5' דקות