מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שוק טלה עם ירקות שורש

שוק טלה עם ירקות שורש

שוק טלה עם ירקות שורש

תיאור המתכון

את המתכון מתחילים להכין לילה מראש אך הטעם שווה כל רגע. מתכון נהדר לפינוק משפחתי או לאירוח, כשרוצים להמם את האורחים.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1.בסכין חדה, יוצרים בשוק הטלה חריצים בכמה מקומות ותוחבים לתוכם את שיני השום ומעט גבעולי טימין. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון ואת המלח ופלפל. מעסים את השוק, מצפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
2.מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות).
3.מוציאים את שוק הטלה מן המקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.מניחים רשת צלייה מעל תבנית תנור, מניחים על הרשת את השוק וצולים היטב מכל הצדדים (הופכים מדי פעם) 20-30 דקות.
4.הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל תוך ערבוב, על להבה בינונית, כ-7 דקות, עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את השום ואת הצ'ילי ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. יוצקים את הברנדי ומשלהבים – מטים בזהירות את המחבת עד שפורצת להבה, ששוככת מייד. מוסיפים את היין הלבן, את הוורמוט (או היין המתוק) ואת התבלינים. מערבבים ומסירים מהכיריים.
5.הירקות: שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. מסננים.
6.שמים את השומר בסיר נפרד, מכסים במים עם מעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מסננים. יוצרים בסכין חדה חתך לאורך כל חצילון.
7.יוצקים את הרוטב לתבנית גדולה בעלת שוליים, שתכיל את הירקות בנוחות ומסדרים בשכבות את תפוחי האדמה, השומר והחצילונים ומעליהם את השוק. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות (אם זה תנור טורבו מעבירים ל-160 מעלות) ואופים כשעה וחצי שעתיים, במהלכן יוצקים מדי פעם מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית על הבשר והופכים את השוק פעם אחת. מגישים פרוסות מהטלה, עם הירקות ועם הרוטב שהצטבר בתבנית.

הערות

•אפשר להכין כמה שעות לפני הארוחה, לשמור בטמפרטורת חדר ולחמם התנור בחום גבוה מכוסה ברדיד אלומיניום (לא מהודק) לפני ההגשה.

המתכון באדיבות
אטליז הבשרים של זלמן בן זומא 1, פינת שדרות ירושלים, יפו הצג טלפון

תגובות

  1. מעולה! טעים מאוד! J (28/02/2010 12:41:00)