פילה דניס בתאנים וחמאת עגבניות תמר
מסעדת הבית של הראל
04/09/2007
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה עשירה בטעמים, הדג משתלב בצורה נפלאה עם התאנים. מנה מיוחדת מאוד וטעימה להפליא.
המתכון פשוט ביותר להכנה. אין צורך בדיוק יתר של כמויות המרכיבים כך שכל אחד יכול להכין אותה בקלות ותצא מנה טעימה מאוד בעלת ניחוח גורמה.
מרכיבים
- 1 דג דניס מנוקה היטב ומפולט
- שמן זית לטיגון
- -2 שיני שום פרוסות
- 4 תאנים פרוסות
- 4\1 בקבוק יין לבן
- 100 מ''ל שמנת
- 1 עגבנייה מקולפת וחתוכה לקוביות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 50 גרם חמאת עגבניות
- חמאת עגבניות
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם עגבניות תמר מיובשות
- 1 כפית שום
- 2\1 כפית מלח
- לטחון את כול המרכיבים יחד
אופן ההכנה
מזהיבים שום קלות במחבת חמה עם מעט שמן זית. מוסיפים יין ומצמצמים לחצי , מכניסים את הדניס ומטגנים עד דרגת מדיום
מוסיפים תאנים ,שמנת מלח פלפל חמאת עגבניות
מטגנים 2 דקות נוספות . ומוציאים מהמחבת .
עורמים את מרכיבי הרוטב- תאנים ועגבניות על צלחת גדולה ומעל מסדרים שני פילטים של הדג בהצלבה .
בתאבון!! שף הראל מלמד