מרק בטטה מוקרם של מסעדת פאולינו
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק בטטה מוקרם של מסעדת פאולינו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 5 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 1 גבעול סלרי שטוף חתוך לקוביות.
- 200 מ''ל שמנת מתוקה
- 2 שיני שום פרוסים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות סירופ מייפל
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקינמון לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל הגזר והסלרי ומטגנים עוד מס' דקות.
2. מוסיפים את הבטטות, מכסים במים בגובה של 2 ס''מ מעל הירקות, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, קינמון וסירופ מייפל, וממשיכים לבשל עד שהירקות מתרככים.
3. טוחנים במעבד מזון עד להיווצרות מחית חלקה. ( מומלץ להעביר את המחית דרך מסננת )
4. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
5. משפרים תיבול ( ניתן להוסיף מעט אבקת מרק עוף פרווה )