דג מבושל בנוסח מרוקאי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 10
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לדג מבושל בנוסח מרוקאי ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 6 יח' מושטים במשקל 500 ג' – חצויים לשניים.
- פלפלים אדומים יבשים.
- 10-12 גבעולים של פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 12-15 שיני שום.
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2 כפיות כורכום
- 5 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 3 תפו''א חתוכים לפרוסות
- 2 עגבניות
אופן ההכנה
שוטפים ומנקים היטב את כלה המצרכים.
שמים את הדגים במסננת וזורים עליהם מלח. משאירים במקרר למשך 10 שעות (יש לשים תבנית מתחת למסננת).
שמים בסיר (אלומיניום שטוח) את גבעולי הפטרוזיליה.
מעליה את הפלפלים האדומים החצויים לשניים.
אח''כ את פרוסות תפו''א.
על תפו''א מסדרים יפה את הדגים.
את התבלינים מערבבים יחד עם השמן והשום ושופכים על הדגים.
מסדרים למעלה את פרוסות העגבניות.
מכסים במים רק עד כיסוי הדגים.
מביאים את התבשיל לרתיחה של 15 דקות.
לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה ורבע.
במהלך הבישול טועמים ואפשר לתקן את התיבול.
תגובות
-
ההוראות לא מספיק ברורות
אלישבע
(19/10/2008 22:47:00)
5-6 דגים כל אחד 500 גר' - כלומר הרוטב מספיק לשניים וחצי או שלוש קילו דגים (צריך סיר גדול מאוד)? או שמדובר בדגיגונים שכל אחד מהם כמאה גרם?
כמו כן, לא כתוב במתכון אם לכסות את הסיר בזמן הבישול.
אני הכנתי את המסכון עם כמויות כפי הבנתי, יצא טיפה חריף מדיי (למרות שויתרתי על הפלפלים החריפים) אבל טעים במיוחד.