לשון ברוטב פטריות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 3
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לשון ברוטב פטריות
מרכיבים
- לשון בקר
- 1 קופסא פטריות שמפיניון שלמות
- 1 כף סולת
- 1 כף סירופ קרמל
- 1 כוס מרק עוף או בשר צח
- 1 קוביית מרק עוף או בשר
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף חמאה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
לבשל את הלשון כ-1/2 שעה בסיר לחץ עם מעט מלח ופלפל ועלי דפנה.
לקרר את הלשון ולקלפה.
לשים בסיר עם שמן את הלשון, הקרמל, והחמאה.
להמיס את קוביית המרק בכוס המרק ולהוסיף ללשון.
להמשיך לבשל עד שהנוזל נהיה בצבע קרמל.
להוסיף את הסולת (להסיט את הסיר מהאש שלא יווצרו גושים)
תוך כדי ערבוב , להוסיף את החמאה, רסק העגבניות, ולתבל במעט
מלח ופלפל.
לפני ההגשה יש להוסיף את הפטריות.
ניתן לשפר את הרוטב ע''י הוספת 1/2 כוס יין אדום יבש.
תגובות
-
תגובה למתכון לשון
אורן
(08/01/2009 16:32:00)
נא לשים מתכונים כשרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
לא כולם רוצים כשרות!!!
עודד
(16/10/2009 18:28:00)
אני מאוד מרוצה לראות מתכונים נורמליים, בשר עם חמאה כמו שצריך ולא מרגרינה ושטויות.
ודרך אגב - המתכון הזה ממש מצוין! היה טעים מאוד.