אמפנאדה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 3
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אמפנאדה
מרכיבים
- חצי קלו בצק עלים מחולק לשניים
- חצי ק''ג בשר טחון רצוי בקר מעורב בכבש
- 2 בצלים קצוצים גס
- 2 פלפלים אדומים גדולים ויפים פרטוסים לרצועות דקות
- צימוקים לבנים
- טבעות זיתים ירוקים
- ביצים קשות
- תבלינים - 1 כף סוכר חובה , מלח, פפריקה,פלפל שחור
- וכל היתר לפי מה שאוהבים ולפי הטעם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים 2 בצלים עד שיזהיבו מוסיפים רצועות פלפלים וממשיכים לטגן עד שיתרככו מעט מוסיפים בשר טחון
ובעזרת מזלג מפוררים אותו וממשיכים לטגן עד שנעשה פרורים אפורים מוסיפים כף סוכר פפריקה מלח פלפל שחור ותבלינים לפי הטעם וזהו.
מרדדים כל חלק מבצק העלים למלבן ארוך ושמים במרכז כל אחד מחצית תערובת הבשר מפזרים מעל צימוקים לבנים טבעות זיתים ירוקים. מעל לכל מסרים חצאי ביצים קשות.
סוגרים הרולדה מורחים בביצה ואופים עד שמזהיב .
פורסים ומגישים - גם יפה גם טעים - ללקק את האצבעות.
מזל שלמדה מדודה הארגנטינאית מכפר סבא
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר