מתכונים טו באב: סופלה שוקולד וגלידת וניל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אין צורך להוסיף במילים, שוקולד, חם וטעים. ליהנות מכל ביס וביס, מושלם לחלוק ולהתענג יחד.
מרכיבים
- 100 גר' שוקולד מריר קצוץ
- 50 גר' חמאה
- 2 כפות קקאו (רצוי קקאו כהה)
- 4 חלבונים
- 2 חלמונים
- מעט קמח
- 100 גר' אבקת סוכר
- גלידת וניל
אופן ההכנה
1. ממיסים בבן-מארי את השוקולד והחמאה. 2. מקציפים את החלמונים עם מעט אבקת סוכר. 3. מערבבים את השוקולד המומס עם הקקאו והחלמונים. 4. מקציפים את החלבונים עם יתרת אבקת הסוכר. 5. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקצף הביצים. 6. משמנים ומקמחים קלות 8 קעריות סופלה. מעבירים את התערובת לקעריות ומנקים את סף הקערית בזהירות בעזרת האצבע מהשארית, (כפי שהודגם בהדרכה). 8. אופים בחום של 180 מעלות כשש דקות.
אופן ההגשה:
מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים מיד בליווי כדור גלידת וניל.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:פרתם מבשלים חוויה