מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מוסקת חצילים

מוסקת חצילים

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למוסקת חצילים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

* ממליחים את פרוסות החצילים ומניחים על קרש מוטה באלכסון לכיור לנגירת הנוזלים המרים.
* שוטפים את החצילים ומייבשים היטב עם נייר סופג.
* מחממים את התנור ל-200 מעלות.
* מרפדים את תבנית האפייה השטוחה של התנור בנייר אפיה ופורסים שכבת חצילים
* מחממים 1 כפית שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרככך, מוסיפים כמה טיפות מים רותחים מהקומקום, עד שהבצל נראה מטוגן יפה.
* מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב במהירות עוד קצת עד שיש ניחוח....
* מוסיפים את הבזיליקום ואת הפלפל השחור ומערבבים עוד כמה שניות.
* מוסיפים את העגבניות ומנמיכים את האש, מאפשרים לעגבניות להתרכך מעט ולהגיר עוד נוזלים.
* מכבים את האש.
* מוסיפים מעל החצילים כ-1/2 כוס מתערובת העגבניות ומפזרים באופן אחיד
* על זה מפזרים חצי מכמות הגבינה הצפתית ומעט מהקשקבל.
* מסדרים את יתרת פרוסות החצילים בתבנית, עליהם את יתרת תערובת העגבניות, ואז את יתרת הגבינה הצפתית, קוביות של חמד ועוד קשקבל
כך עד שמסתיים, ששכבת העגבנית מכסה שכבת חציל
* אופים כ-20 דקות, בחום של 200 מעלות

הערות

באדיבות
מיה בן אפריים
(BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
054-7654508 03-7441328


קישורים:
מיה בן אפריים