מוסקת חצילים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למוסקת חצילים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1.2 ק''ג חצילים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס''מ (כ-2 חצילים בינוניים)
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 2 כוסות עגבניות טריות ובשלות קצוצות עם המיץ שלהם
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ טרי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 250 גרם גבינה צפתית 5% פרוסה
- 50ג קשקבל מגורדת
- 1/4 כוס גבינת אורדה או חמד מגוררת (25 גרם)
- 4 שיני שום כתשות (15 גרם)
- 1 כוס בצל קצוץ (160 גרם)
- 1 כף שמן זית לבירוש פרוסות החצילים לפני הכנסתם לתנור (15 גרם)
אופן ההכנה
* ממליחים את פרוסות החצילים ומניחים על קרש מוטה באלכסון לכיור לנגירת הנוזלים המרים.
* שוטפים את החצילים ומייבשים היטב עם נייר סופג.
* מחממים את התנור ל-200 מעלות.
* מרפדים את תבנית האפייה השטוחה של התנור בנייר אפיה ופורסים שכבת חצילים
* מחממים 1 כפית שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרככך, מוסיפים כמה טיפות מים רותחים מהקומקום, עד שהבצל נראה מטוגן יפה.
* מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב במהירות עוד קצת עד שיש ניחוח....
* מוסיפים את הבזיליקום ואת הפלפל השחור ומערבבים עוד כמה שניות.
* מוסיפים את העגבניות ומנמיכים את האש, מאפשרים לעגבניות להתרכך מעט ולהגיר עוד נוזלים.
* מכבים את האש.
* מוסיפים מעל החצילים כ-1/2 כוס מתערובת העגבניות ומפזרים באופן אחיד
* על זה מפזרים חצי מכמות הגבינה הצפתית ומעט מהקשקבל.
* מסדרים את יתרת פרוסות החצילים בתבנית, עליהם את יתרת תערובת העגבניות, ואז את יתרת הגבינה הצפתית, קוביות של חמד ועוד קשקבל
כך עד שמסתיים, ששכבת העגבנית מכסה שכבת חציל
* אופים כ-20 דקות, בחום של 200 מעלות
הערות
באדיבות
מיה בן אפריים
(BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
054-7654508 03-7441328
קישורים:מיה בן אפריים