טוויל קוקוס עם קרם פטיסייר ופירות יער
שף קולין גילון ממלון דניאל בהרצליה
06/05/2007
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
לקינוח השף קולין גילון ממלון דניאל בהרצליה פיתוח מגיש
מרכיבים
- מצרכים ל- 4 מנות:
- 4 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס פירורי קוקוס
- 100 גר' חמאה או מחמאה
- אופן הכנה:
- לרכך במעבד מזון עם להב גיטרה את החמאה, להוסיף את החלבונים בשלבים לתערובת אחידה, להוסיף את הסוכר לתערובת אחידה, להוסיף את פירורי הקוקוס. להניח כפית מהתערובת על פני נייר אפיה משומן או תבנית סיליקון ולהשטיח. לאפות בתנור 100 מעלות ל- 10 דקות. סה"כ 12 טווילים.
- לקרם פטיסייר:
- 8 חלמונים
- 2 ביצים
- 200 גר' סוכר
- 90 גר' קורנפלור
- ליטר חלב
- 2 מקלות וניל- לא חובה
- לערבב את החלמונים עם הביצים והסוכר לתערובת אחידה, להוסיף את הקורנפלור ולערבב היטב. להרתיח את החלב עם הוניל כשהחלב מגיע לרתיחה להכניס את תערובת הביצים לחלב ולהנמיך את האש. לערבב עד שהתערובת מוצקה. לבשל עוד 3-4-5 דקות ולהעביר לכלי קר שלא על האש.
- רוטב פירות יער:
- שקית פירות יער קפואים (400 גר') ולהשאיר מעט לקישוט
- כוס סוכר , כוס מים , ליקר רום
אופן ההכנה
אופן הכנה :
להרתיח את סוכר עם המים לקבלת סירופ ולקרר. לטחון את פירות היער עם מעט הסירופ לפי מידת המתיקות הרצויה. להוסיף רום לפי הטעם.
להגשה- מניחים טוויל, מעליו קרם פטיסייר, טוויל נוסף מעליו קרם פטיסיר ומעל טוויל נוסף. לעטר מסביב ברוטב פירות יער ומעט פירות יער שלמים.
בתאבון !
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר