תבשיל סיני
- מתאים ל: 2-3 מנות
- זמן הכנה: 1
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל סיני
מרכיבים
- פלפל אדום, ירוק וצהוב חתוכים לגפרורים עבים
- 3 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
- 2-3 פלפלים חריפים
- 1/4 כרוב
- 1 בצל (רצוי סגול) חתוך לפרוסות
- 1/2 ק''ג חזה עוף חתוך לרצועות
- שמן לטיגון
- כ-250 גרם איטריות סלילים (ניתן גם סוגים אחרים)
- מישרה לבשר:
- 1 כף רוטב סויה
- 1 חלבון ביצה
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כף יין לבישול
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית מלח
- לרוטב:
- 1 כף סוכר
- 3/4 כוס מים רותחים
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ הדרים
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
אופן ההכנה
מכניסים את מצרכי המישרה לקערה ומערבבים היטב, מוסיפים את רצועות הבשר ומשהים לחצי שעה.
מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן.
בווק מטגנים את הפלפלים (כולל החריפים) כ 4 דק' ומוציאים לקערה.
מטגנים את הכרוב כ 4 דק' ומוציאים לקערה.
מטגנים את הגזר כ 5 דק' ומוציאים לקערה.
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוציאים לקערה.
מוציאים את רצועות הבשר מהמישרה ומטגנים קלות ומוציאים.
מוסיפים לווק את המצרכים לרוטב ומבשלים כ-2 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הירקות הבשר והאיטריות, מערבבים ומבשלים עוד כ 3-4 דקות.