קציצות עם ירקות ברוטב עגבניות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 1
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
קציצות עם ירקות ברוטב עגבניות
מרכיבים
- לקציצות:
- 1/2 ק''ג בשר טחון (אפשר חצי בשר עוף טחון וחצי בשר בקר טחון)
- 1 בצל קצוץ ומטוגן
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 3 כפות פרורי לחם או 2 פרוסות לחם שרוי במים, סחוט ומגורד בפומפיה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית פפריקה
- שמן לטיגון
- ירקות:
- 1 חציל פרוס ומומלח מונח במסננת להגרת נוזלים
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- 2 קישואים פרוסים
- לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 1 פלפל אדום קצוץ
- שמן לטיגון
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כוסות מים
- לרוטב:
- כף חמאה לטיגון
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס יין לבן יבש
- 1/3 רוטב רויאל
- 1/2 לימון סחוט
- 30 גר' אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
מעבדים היטב את כל מרכיבי הקציצות
בידיים רטובות יוצרים קציצות בצורת קבב
מטגנים קלות ומניחים במסננת מרופדת בנייר סופג
את הירקות ממליחים ומטגנים קלות ומניחים במסננת מרופדת בנייר סופג
בסיר רחב מטגנים בצל קצוץ עם מעט שמן, מוסיפים פלפל אדום קצוץ ומטגנים עוד כ 2-3 דקות
מניחים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה, מעל את החצילים ובסוף את הקישואים
מעל הירקות מסדרים את הקציצות
בקערה:
מערבבים רסק עגבניות, מים, אבקת מרק עוף, מלח, קינמון, פלפל שחור, פפריקה ויוצקים מעל הקציצות עד לכיסוי הקציצות
מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה