מתכון לפסח: פיטריות מומלאות בגבינת שמנת שום שמיר
- מתאים ל: 2-3 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
הנריק, השף השוודי של מסעדת פורטבלו- מסעדה איטלקית חלבית כשרה, מציע מתכון קל וטעים על בסיס פטריות. המנה קלה להכנה וטעמה המשובח הופך אותה למנה המתאימה לאירוח גם בפסח.
הנריק מציין כי בעת בחירת הפטריות יש לשים לב לצבען כיון שככל שהפטריה בהירה ולבנה יותר כך היא תשמור על גודלה המקורי בעת הבישול וככל שהיא כהה יותר כך היא תתכווץ יותר בעת הבישול.
המצרכים למנות מותאמים לשניים-שלושה סועדים.
מרכיבים
- 250-300 גרם פיטריות שמפניון
- גבינת שמנת שום שמיר
- לציפוי-
- קמח לבן או קמח מצה
- 1 ביצה
- פירורי לחם טבעיים או פירורי מצה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מפרידים את הכובע והרגל של הפיטריות.
2. ממלאים את הכובע בגבינת שמנת שום שמיר
3. כל פיטריה מומלאת מגלגלים בקמח - מתובל במעט מלח ופלפל שחור. טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם טבעיים ( או בפירורי מצה).
4. מטגנים את הפיטריות בשמן עמוק 2-3 דקות, עד לקבלת צבע כהה.
הערות
להגיש מיד ולהיזהר הגבינה חמה
קישורים:פורטבלו
המתכון באדיבות
|
מסעדת פורטבלו
הירמוך 1, בנין מול הצומת, יבנה
הצג טלפון
08-9330360
|