מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סה ממולאת בבשר

סה ממולאת בבשר

תיאור המתכון

חסה ממולאת בבשר כשרה לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר,שוטפים את עלי החסה ושמים בסיר כ5-8 דקות.לאחר שמוציאים את החסה מהסיר נותנים לעלים להתקרר.וקחים חצי ק''ג בשר טחון,רבע כוס אורז,מוסיפים עגבניה אחת חתוכה לקוביות קטנות,מוסיפים מעט מלח ופלפל,מעט שמן ומערבבים.לוקחים סיר ושמים מעט שמן,לוחקים את עלי החסה,חוצים לשניים ומוציאים את הגבעול,לאחר מכן ממלאים את החסה ומגלגלים ל''אצבעות''ושמים בסיר עם השמן(את הסיר לא מרתיחים על האש).לוקחים שלוש כוסות מים,100 גר' רסק עגבניות ומערבבים,מוספים מעט שמן,מלח פלפל ומעט פפריקה אדומה,שופכים את המים על עלי החסה שבסיר,לוקחים את שני העגבניות שנותרו,פורסים לפרוסות דקות ומפזרים על עלי החסה ומבשלים את הסיר על להבה גדולה עד לרתיחה(כ-5 דקות)ולאחר מכן מנמיכים ללהבה קטנה(כ25-35 דקות)

הערות

ניתן להוסיף כוסברה שום וכמון