מתכון לפסח: תבשיל אוסבקו טלה עם חזה אווז מעושן, עדשים אפורות, פטריות שיטאקי ומרווה
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפסח: תבשיל אוסבקו טלה עם חזה אווז מעושן, עדשים אפורות, פטריות שיטאקי ומרווה ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לאוסבקו:
- 10 יח' אוסבקו טלה פרוסות בעובי של כ-6 ס''מ
- 100 גר' קמח
- 2 יח' בצל סגול בינוני קצוץ גס
- 3 יח' גזר בינוני קלוף ופרוס לפרוסות
- 1/4 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כרישה בינונית קצוצה גס
- 2 עלי דפנה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 עגבניות חצויות ומגולענות
- 2 כוסות יין אדום (עדיף קברנה)
- 4 כפות סויה
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף סוכר
- 4 ליטר ציר עגל
- 4 יח' עלי מרווה קצוצים
- 4 יח' עלי מרווה קצוצים
- 1/2 ק''ג עדשים אפורות ברורות, מבושלות במים ומסוננות
- 200 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 100 גר' סלרי ראש חתוך לקוביות
- 2 כפות טימין טרי קצוץ
- 30 יח' פטריות שיטאקי מושרות במים רתוחים
- 30 גר' חמאה
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס פטרוזיליה
אופן ההכנה
מחממים סיר נירוסטה (אשר יכול להכיל את כל נתחי הבשר בשכבה אחת) לחום בינוני. מקמחים ומתבלים את נתחי האוסבקו במלח ופלפל, מוסיפים שמן זית ומשחימים כ-10 דק' נוספות. מחזירים את נתחי הבשר חזרה לסיר, מוסיפים יין אדום, סויה, חומץ וסוכר ומצמצמים את הנוזלים לסירופ. מוסיפים את ציר העגל כך שהוא יכסה את נתחי הבשר ומבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך. מוציאים את נתח הבשר, מסננים את הרוטב ושמים בסיר חדש את הרוטב והבשר ושומרים חם.
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני-נמוך, מוסיפים חמאה, חזה אווז מעושן, סלרי, גזר וטימין ומשחימים כ-10 דק'. מוסיפים עדשים, מרווה ופטריות שיטאקי ומבשלים כ-5 דק' נוספות, שומרים חם.
הערות
אופן ההגשה:
במרכז כל צלחת שמים כף גדושה מתערובת העדשים. מניחים יח' אוסבקו מעל ויוצקים רוטב בנדיבות.
מקשטים במעט פטרוזיליה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פוד ארט
שדרות שאול המלך 23, תל אביב
הצג טלפון
03-7119020
|