מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > מתכון לפסח: קציצות סלק לפסח

מתכון לפסח: קציצות סלק לפסח

מתכון לפסח: קציצות סלק לפסח

תיאור המתכון

קציצות סלק לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעמידים ל-1/2 שעה במקרר.

2. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים מכל הכיוונים רק עד שהן משחימות. הן ישלימו את הבישול בתוך הרוטב.

3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים ומרתיחים שוב. טועמים ומשפרים תיבול.

4. מוסיפים את הסלקים הפרוסים ואת הקציצות שטיגנו קודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.

5. בגמר הבישול, מעבירים את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מתקררות מעט) - ומכניסים ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר מוצקות).

אני אוהבת אותן כשהן קרות, ואמא שלי מגישה אותן כמנה ראשונה בחגים.