עוף הפתעה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 2
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוף הפתעה
מרכיבים
- 8 שוקי עוף
- 1/2 ק''ג בשר טחון
- כוס וחצי אורז בחצי בישול
- בצל גדול
- 5 שיני שום גדולים חתוכים לפרוסות
- 1 בטטה בינונית חתוכה לטבעות בעובי בינוני
- 1/2 כוס רוטב סויה
- רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות דבש
- 1/2 כוס קטשופ
- ג'ינג'ר טחון
- קינמון טחון
- מלח ופלפל שחור
- כלי חרס אובלי עם מכסה
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל ולטגן עד שיזהיב קלות. להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו עם מזלג ולהמשיך לטגן, להוסיף מעט קינמון מעט פלפל שחור ומעט מלח, להניח בצד ולצנן.
את האורז לטגן במעט שמן ולהוסיף כוס וחצי מים רותחים, כאשר המים נספגים באורז לכבות את הגז ולצנן.
לחתוך את הבטטה לטבעות ולרפד את תבנית האפיה,
לערבב את הבשר הטחון עם האורז, ולהכניס כחצי מהכמות לתבנית, לסדר את שוקי העוף ומעל לפזר את החצי השני של התערובת מעל להוסיף את טבעות הבטטה שנשארו ועליהם לצקת את התערובת הבאה:
כחצי כוס סויה כצי כוס קטשופ 3 כפות דבש את שיני השום הצילי המתוק הג'ינגר הפלפל השחור והקינמון לערבב היטב ולפזר למעלה. לכסות את הכלי ולאפות כשעתים וחצי.