מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> שישבאראק - כיסנים ביוגורט

שישבאראק - כיסנים ביוגורט

שישבאראק - כיסנים ביוגורט

תיאור המתכון

שישבאראק - כיסנים ביוגורט

מרכיבים

אופן ההכנה

מנפים את הקמח
מוסיפים מלח
מוסיפים מים לפי הצורך, עד ליצירת בצק אחיד שלא נדבק ליד, אמור להתקבל בצק לא רך מדי, אלא נוקשה מעט, כמו פלסטלינה
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים
מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק
קורצים מכל עלה עיגולים בעזרת כלי עגול כל שהוא - מכסה, טבעת משוננת מיוחדת לעוגיות, כוס כלשהי. הכי חשוב, שהעיגולים לא יהיו מדי גדולים.. כל היופי של השישבאראק זה שהם בגודל ביס.. נכון שיותר קשה למלא אותם כשהם קטנים, אבל זה יותר יפה ויותר נעים לחיך..

מכינים את המילוי: מועכים את הביצים הקשות
מוסיפים להם את הבצל המטוגן יחד עם מעט מהשמן שבמחבת
מוסיפים את הבצל הירוק, קצוץ דק דק מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, טועמים ומתקנים תיבול
מערבבים הכל ומועכים במזלג, שיהיה ממרח מעובד היטב

לוקחים עיגול בצק ביד, במרכזו מניחים חצי כפית מהמילוי
מקפלים את עיגול הבצק על המילוי, לצורת חצי סהר, ומהדקים את השוליים
מחברים את שני הקצוות של הסהרון יחד, מתקבל כמו מין כתר כזה של מלכת היופי - מדמיינים?

אחרי שמכינים ככה את כל הכיסנים, מחממים במחבת שמן, ומטגנים את הכיסנים קלות - ממש רק עד להזהבה קלה ולא יותר

מכינים את הרוטב: בסיר שיכול להכיל את כל הכיסנים, מבשלים את היוגורט על להבה בינונית, אבל נזהרים שלא ירתח ולא יתפרק
טורפים ביצה בצלוחית, וכשהיוגורט חם, מזליפים אותה לתוכו בקילוח דקיק, תוך בחישה מתמדת
מכניסים את הכיסנים לתוך סיר היוגורט, בהדרגה, כדי לא להוריד את הטמפרטורה בבת אחת
נותנים להתבשל על סף רתיחה כעשר דקות, ואני שוב מזהירה - לשים לב לא לתת לזה לרתוח חזק כי היוגורט יתפרק.. הכל צריך להיות בבעבוע חלש על אש נמוכה..

מגישים חם!
אבל את מה שנשאר, אם נשאר, אפשר לצנן במקרר ולהגיש קר - גם כן טעים מאד..