מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חמין פגזים

חמין פגזים

תיאור המתכון

חמין פגזים

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים את האורז עד שמי השטיפה צלולים
מערבבים את שני סוגי הבשר הטחון עם האורז
מתבלים במלח, פלפל וכורכום לפי טעמכם
מוסיפים לתערובת כף אחת מרסק העגבניות, לשים ביד לעיסה אחידה, מניחים בצד לנוח..

מטגנים בשמן במחבת את נתח הבשר הקטן. הוא לא אמור להתבשל, אלא רק להגיע למצב בו ניתן לחתוך אותוו בקלות לקוביות, בערך בגודל זית.
הקוביות הללו תשמשנה למילוי של כל כדור בשר, והבישול שלהן יתבצע במהלך השהיה בתנור בלילה.
גם את המרגרינה חותכים לקוביות ומניחים בצד ליד קוביות הבשר

בינתיים מכינים את המרק:
בסיר גדול שיוכל להכיל את כל מרכיבי החמין, מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ
קוצצים את שיני השום ומוסיפים אל הבצל המיטגן בסיר
כשהבצל רק מזהיב מעט, מוסיפים מים, כדי שני שליש מגובה הסיר
מוסיפים את רסק העגבניות שנותר, וכן מלח פלפל וכורכום
אני לא משתמשת באבקת מרק, אבל מי שכן - מוזמן להוסיף קצת
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, ונותנים קצת לרתוח

מכינים את הכדורים:
לוקחים ביד חופן מעיסת האורז והבשר, בערך בגודל ביצה
משטחים מעט ביד, שמים בתוכה קוביית מרגרינה וקוביית בשר, וסוגרים לכדור המכסה את המילוי
מכניסים את הכדורים לסיר הרותח, אחד אחד. משתדלים לא לשבור את הרתיחה
אחרי שכל הכדורים בסיר , טועמים את המרק ומתקנים את הטעמים, בעיקר אם צריך מלח
מוסיפים את הביצים (יש המעדיפים לשלוק אותן לפני כן בסיר נפרד, אבל אין חובה )
מנמיכים קצת את הלהבה ונותנים להתבשל כחצי שעה בבעבוע איטי
מחממים תנור ל - 180 מעלות
מכניסים את הסיר לתנור
לאחר כחצי שעה מנמיכים את חום התנור ל - 130 בערך
ושוכחים מהתבשיל במשך כל הלילה, עד למחרת ...

בבוקר, רק מוודאים שיש מספיק רוטב מעל הכדורים שבינתיים תפחו וגדלו. הם לא צריכים 'לשחות' בתוך מרק, אבל בהחלט רצוי שיהיו רטובים כדבעי.

זהו, אני מקווה שאלה הפגזים היחידים שיצא לכם להכיר בימי חייכם..