עוף אפוי על רוסטי בטטה
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 2
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוף אפוי על רוסטי בטטה
מרכיבים
- 4 מנות
- 600 גר' בטטות קלופות
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס פרמז'ן -גבינה מגוררת( לא הכרחי אבל מוסיף גם מוסיף)
- פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום מעוכה
- 4 נתחי חזה עוף עם העור!
- מלח,פלפל
אופן ההכנה
בקולפן קוצצים את הבטטות לסרטים רחבים וארוכים.
מערבבים את השמן ,הפלפל השחור והשום המעוך ומתבלים את סרטי הבטטה.
משטחים את סרטי הבטטה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור ,שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות,למשך 15 דקות.
בינתיים מחממים במחבת מעט שמן.
מתבלים את נתחי הוף במלח ופלפל ומטגנים,כשצד העור כלפי מטה כ-4 דקות.
הופכים ומטגנים עוד דקה.
מעבירים את נתחי החזה אל התבנית עם הבטטה,כשצד העור כלפי מעלה ואופים 5 דקות נוספות או עד שמשחים
הערות
אפשר להוסיף 1/2 כוס גבינת פרמיז'ן-לא כשר אבל מוסיף.. את הגבינה מערבבים עם השמן