ירקות שורש ים תיכוניים אפויים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ירקות שורש ישראליים- לפת, כרישה ושום, משוחים בשמן זית ומצופים מלח גס וזעתר- כל אלו אפויים עד שהם שחומים ופריכים מבחוץ, ובפנים רכים ועדינים.
סעודה לכל הגילאים, המתאימה במיוחד לליל חורף קר. מעדן שלעולם לא נמאס!
מרכיבים
- 5 לפת
- 2 כרישה
- 2 שיני שום
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף זעתר
- לגיוון- גבינת פטה מגוררת או שמנת חמוצה עם עירית
אופן ההכנה
לחתוך את הלפת לרבעים ולסדר בתבנית אפיה, לפרוס את הכרישה ולפזר מעל הלפת. למקם את שיני השום באמצע התבנית.
לפזר מעל הכל את שמן הזית בנדיבות, המלח והזעתר.
להכניס את התבנית לתנור ולאפות בחום גבוה.
הערות
מומלץ להגיש לצד לחם שום וסלט ירוק.