ירקות שורש אפויים ונמסים בפה
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לירקות שורש אפויים ונמסים בפה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- * 10 בצלים קטנים שלמים קלופים
- * 20-30 שיני שום שלמות קלופות
- * 3 בטטות גדולות קלופות, כל אחת פרוסה ל- 3 פרוסות גדולות
- * 6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- * 12 גזרים קטנים קלופים שלמים
- * 6-8 סלקים בינוניים קלופים שלמים
- * 2 קולורבי קלופים וחצויים
- * 4 גזרים לבנים גדולים קלופים וחצויים
- * 3/4 כוס קמח תירס גס
- * 1/2 כוס יין אדום יבש
- * 1/2-1/4 כוס שמן זית משובח
- * 2 כפות תרכיז מיץ תפוחים
- * 1 כף חומץ בלסמי
- * 1/2 כוס רוטב עגבניות ביתי
- * 1/4 כוס רוטב סויה תמרי
- * 1 וחצי כוסות מים
- * מלח צמחי ופלפל שחור לפי הטעם
- * 1 כף כמון
- * 1 כף זרעי חרדל
- * 1 כף פפריקה מתוקה
- * 1/2 כף כורכום
אופן ההכנה
* לחמם תנור מראש ל- 175 מעלות צלזיוס.
* לשמן תבנית עם מכסה, רצוי מברזל יצוק.
* להכין את הירקות כפי שמצוין לעיל ולהניח אותם בתבנית.
* להוסיף את המרכיבים הנותרים ולערבב הכל היטב.
* לכסות התבנית.
* לאפות כ- 45 דקות, לערבב את הירקות בעדינות. לבדוק את רמת המים.
* קמח התירס יחל לספוג את הנוזלים, בשלב זה יש להוסיף כוס מים נוספת, כדי שהירקות ישארו לחים.
* לכסות שוב את התבנית ולהשיב לתנור ל- 45 דקות נוספות (מדי פעם לבדוק שהירקות נשארים לחים).
* המנה מוכנה כאשר קל לנעוץ בירקות מזלג.
הערות
© COPYRIGHT 7/2006 Ellen Cornfeld