עוגת פרג עם פירות יער
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
למי שנמאס מאוזני המן המסורתיות ממולאות פרג, הנה עוד אפשרות - טעימה ודלת קלוריות - לנצל את הפרג:
כל מנה 130 קלוריות
המתכון לקוח מתוך המדריך "קל ובריא" של אלינוער רבין בהוצאת פורום מדיה
מרכיבים
- לעוגה:
- 4 ביצים מופרדות
- 2 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 כוס קמח
- 150 גרם פרג טחון טרי
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- להגשה:
- 250 גרם פירות יער (אפשר קפואים)
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה
ההכנה:
• טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר, לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמח, הפרג ואבקת האפייה. מוסיפים את קליפת הלימון.
• בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים יחד את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, לא משומנת.
• אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את העוגה. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.
• להגשה, מרסקים את רוב פירות היער עם הסוכר בבלנדר או במעבד מזון. מגישים פרוסת עוגה עם הפירות המרוסקים ומעט פירות שלמים.
הערות
המתכון לקוח מתוך המדריך "קל ובריא" של אלינוער רבין בהוצאת פורום מדיה. המדריך כולל בצד המתכונים ופירוט ערכם הקלורי גם טיפים המלמדים איך לבחור חומרי גלם בריאים וכיצד לבשל בשיטות חוסכות קלוריות.
מחברת המדריך, אלינוער רבין, כותבת ועורכת ספרי בישול: "'קל ובריא' מיועד לאנשים שמודעים להשפעת האוכל על בריאותם, אבל רוצים שהאוכל היומי שלהם יהיה לא רק בריא, אלא גם מרגש וטעים. המדריך מספק עצות מעשיות ומתכונים עם שלבי הכנה מפורטים, שיעזרו להכין אוכל בריא שבאמת מתחשק לאכול".
ניתן להשיג את המדריך בכל רשתות השיווק וחנויות הספרים במחיר השקה של 29.90 שקלים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
דלת קלוריות
דניאל
(01/04/2008 20:37:00)
איך עוגה עם 150 גרם פרג, 6 חלבונים 4 חלמונים ,כ 1 כוס סוכר ו250 גרם פירות יער ,יכולה להיחשב כעוגה דיאטטית......דלת קלוריות????.