מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > דג בניחוח ירקות שורש ויין אפוי ב''כריות אוויר''

דג בניחוח ירקות שורש ויין אפוי ב''כריות אוויר''

דג בניחוח ירקות שורש ויין אפוי ב''כריות אוויר''

תיאור המתכון

דג אפוי בתוך מעטפות מנייר אלומיניום עם ירקות שורש ויין לבן והכל בטעם עדין עדין שנותן לטעם הטבעי של הדג לדבר. נכון, דג לא מדבר אבל הטעם כן...

מתכון ששלחה לנו הגולשת שושנה קרבסי.

מרכיבים

אופן ההכנה

קולפים וחותכים את הירקות כדלקמן: שומר לחתיכות גסות. תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי ס''מ.שורש סלרי חתוך לפרוסות, שיני שום שלמות וקלופות.

הכנת כריות האוויר מנייר האלומיניום: לכל דג צריך נייר אלומיניום שיהיה ארוך מהדג פי שש.
מקפלים את חתיכת נייר האלומיניום הארוכה לשניים ומיד אחר כך שוב מקפלים לשניים. נוצר לנו מלבן שגודלו כגודל הדג+תוספת שנועדה לקיפול. כעת מקפלים את השוליים של נייר האלומיניום שני קפלים קטנים כך שתיווצר לנו בעצם שקית שעשוייה ממספר שכבות של נייר אלומינים עם פתח להכנסת המוצרים מלמעלה. ממש כמו שקית לכל דבר.

כעת לוקחים פרוסות לימון ומכניסים לבטנו של כל דג יחד עם עשבי תיבול טריים-טימין ופטרוזליה וכן שן שום שלמה. מכניסים כל דג כזה לתוך השקית שהכנו עבורו. לתוך כל שקית כזו מוסיפים פרוסות מהירקות שחתכנו: סלרי, שומר, שום, תפוחי אדמה וכן מעשבי התיבול הטריים ולמי שאוהב מעט שמיר קצוץ. לתוך כל שקית כזו יוצקים בנדיבות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וסוחטים מיץ לימון לתוך כל שקית. יוצקים יין לבן יבש או אוזו/עראק מהולים במים. לכל דג חצי כוס נוזל.

מה שנותר לעשות כעת זה לעשות קיפול אחרון בחלק העליון שיצרנו והנה לנו כרית ממולאה בכל טוב.

חשוב מאוד: החוכמה היא לדאוד ששקיות האלומיניום תהינה אטומות לחלוטין, שלא יצאו נוזלים בעת האפיה. שקית האלומיניום אמורה להתנפח ממש לכרית בתוך התנור והדג ניצלה בתוך כרית האוויר הזו ומתבשל במיצים של עצמו. כך הוא מתקבל עדין, עסיסי עם ארומת ירקות השורש.

אופים את הכריות בתנור, 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

כל סועד מקבל כרית כזו ישר לצלחת, פותח ומגלה את ה''הפתעה'' שבפנים.


נפלא ככה ולמי שמוכרח הנה גם רוטב לימון לדג הזה ולכל דג אפוי או מטוגן:

מערבבים: 3 כפות מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, כף חומץ בן יין לבן, כף גדושה צלפים, שן שום גדולה קצוצה, כפית חרדל גרגרים, 2 כפות כוסברא קצוצה, 4 כפות שמן זית, פלפל שחור ומלח.

שמים בכלי לרוטב וכל אחד יוצק על הדג שלו.

הערות

המתכון מאוד קל הכנה למרות שנשמע מסובך בגלל כריות האוויר.

בכלל כריות האוויר קוצרות קריאות התפעלות. הן בעצם מתפקדות כמו כלי הטאג'ין, כי הן ממחזרות את אדי הבישול בפנים וכך הדג נשמר עסיסי ואינו מתייבש.