לפתן פירות יבשים
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי- שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
- 1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
- 2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
- 2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1)מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
2)יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
3)מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
4)מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
5)שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:שואו שף