Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> פויקה ירקות שורש ואורז מלא

פויקה ירקות שורש ואורז מלא

פויקה ירקות שורש ואורז מלא

תיאור המתכון

מנה עיקרית צמחונית נפלאה, או תוספת לבשרים (בפויקה, כמובן)

המתכון נשלח לנו מאת הגולשת ענת גלבוע- רון

מרכיבים

אופן ההכנה

את הפקעות (לפת, קולרבי, סלרי) לקלוף ולחתוך לרבעים.
ארטישוק ירושלמי, גזר, כרישה, פארסניפ - לקלוף ולחתוך לטבעות.
בטטות ותפ''א לרחוץ היטב ולהשאיר שלמים, לא קלופים. להניח כל הירקות בסיר פויקה, לצקת מעט שמן זית, יין לבן, עשבי תיבול, מלח ופלפל ולערבב.
להניח על האש מכוסה במכסה ולבשל עד שהירקות מוכנים. להסיר המכסה ולבשל עוד כרבע שעה בסיר פתוח כדי לחזק את הצבע ואת הטעם המעושן.
לפזר פטרוזילה קצוצה ובצל ירוק קצוץ (או בלי)בתוספת אורז מלא מבושל - למה צמחונית, או לצד תבשילי בשר.