פויקה ירקות שורש ואורז מלא
- מתאים ל: גמיש מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה עיקרית צמחונית נפלאה, או תוספת לבשרים (בפויקה, כמובן)
המתכון נשלח לנו מאת הגולשת ענת גלבוע- רון
מרכיבים
- ירקות שורש מכל הסוגים בחורף:
- לפת, קולורבי, ראשי סלרי, ארטישוק ירושלמי, גזר, כרישה, בצלים גדולים, בצלצלי שאלוט, שיני שום, תפ''א קטנים, בטטות קטנות, פארסניפ, שורש פטרוזיליה - כולם, או מה שיש בשוק.
- בנוסף לכך ירקות ''על אדמתיים'':כרוב, כרובית, סלרי עלים, פקעות שומר (למי שאוהב), דלעת, ענפי רוזמרין, ענפוני טימין, עלי דפנה
- שמן זית, יין לבן, מלח גס, פלפל גרוס
- להגשה: פטרוזיליה
- בצל ירוק
- אורז מלא
אופן ההכנה
את הפקעות (לפת, קולרבי, סלרי) לקלוף ולחתוך לרבעים.
ארטישוק ירושלמי, גזר, כרישה, פארסניפ - לקלוף ולחתוך לטבעות.
בטטות ותפ''א לרחוץ היטב ולהשאיר שלמים, לא קלופים. להניח כל הירקות בסיר פויקה, לצקת מעט שמן זית, יין לבן, עשבי תיבול, מלח ופלפל ולערבב.
להניח על האש מכוסה במכסה ולבשל עד שהירקות מוכנים. להסיר המכסה ולבשל עוד כרבע שעה בסיר פתוח כדי לחזק את הצבע ואת הטעם המעושן.
לפזר פטרוזילה קצוצה ובצל ירוק קצוץ (או בלי)בתוספת אורז מלא מבושל - למה צמחונית, או לצד תבשילי בשר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר