מתכון לפסח: סלט סלקים אפויים
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט הכולל חסות, ביצים חצי קשות, זיתים, סלקים אפויים, שורש חזרת מגורר ברוטב ורוד ממיונית וסלק.
המתכון נשלח לנו מאת הגולשת שושנה קרבסי
מרכיבים
- עלי חסה קטנים, שטופים, ויבשים ממים.
- 6 סלקים הכי קטנים שאפשר- רצוי בגודל צנונית.
- 4 ביצים מבושלות כך שהחלמון חצי קשה.
- מעט זיתים.
- 2 פרוסות לימון כבוש קצוץ.
- חצי כוס מיונית משובחת.
- 3 כפות מים.
- חתיכה קטנה של שורש חזרת
- מלח ים.
- פלפל לבן.
אופן ההכנה
שמים את הסלקים בתוך נייר אלומניום וסוגרים יפה לכיס. אופים כחצי שעה עד שהסלקים רכים ומתוקים. לאחר שאפוי מקלפים בעזרת האצבעות.
את הביצים מבשלים עד שהחלמון בפנים חצי קשה, כלומר שהחלמון בחלקו הפנימי מעט נוזלי אך גם קצת קשה. לא נוזלי מדי.חוצים את הביצים לשניים.
על צלחת הגשה מאורכת מניחים עלי חסה. על עלי החסה מניחים חצאי הביצים.
מפזרים זיצים קצוצים ולימון כבוש קצוץ.
בקערית נפרדת מערבבים מיונית עם 3-4 כפות מים ומערבבים היטב עד שהמיונית אחידה ומעט נוזלית. מתבלים בלימון, מלח ופלפל לבן. מוסיפים לתוך המיונית את הסלקים הקלופים והקטנים ומערבבים. מתקבלת מיונית ורדרדה.
מוציאים את הסלקים מוניחים בין החסות והביצים. בעזרת כף מטפטיפים מהרוטב הורוד לאורך הצלחת כך שהרוטב לא יכסה את כל הצלחת אלא לאורך הצלחת במרכז על המרכיבים הגדולים.
לבסוף לוקחים מגרדת דקה ומגררים שורש חזרת טרי.
מפזרים מעט פלפל לבן.
הערות
מתקבל סלט שהוא ארוחה שלמה. נפלא לפסח. בפסח אפשר להוסיף גם פרוסות תפוחי אדמה מבושלות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר