מרק שורשים צח כשנהב
- מתאים ל: 3-4 מנות. מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מרק שכולו ירקות שורש לבנים בטעם עדין ובמראה לבן וצח.(נו, אנחנו אוכלים גם עם העיניים, לא?)
מתובל בעדינות בשמן שקדים ובפרוסות שקדים קלויים. שילוב של נימוחות וקריספיות.
מתכון שנשלח לנו מאת הגולשת שושנה קרבסי
מרכיבים
- חומרים:
- 2 תפוחי אדמה
- 2 שורשי פטרוזיליה לבנים
- 2 לפתות מתוקות
- מים לבישול הירקות
- חצי כוס שמנת מתוקה
- שקדים פרוסים קלויים מעט
- שמן שקדים (או שמן זרעי ענבים)
- מלח, חצי כפית סוכר לעידון הטעמים.
אופן ההכנה
קולפים את ירקות השורש וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים במים עד לריכוך מלא. דואגים שישארו די מים לשלב הריסוק בבלנדר הידני.
כשהירקות רכים מסירים מהאש ומרסקים בבלנדר ידני למחית חלקה. מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים מלח ומעט סוכר ואת השמנת המתוקה. מרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים לצלחת עמוקה לבנה וצחה. מטפטפים שמן שקדים בצורת ספירלה במרכז הצלחת ומפזרים פרוסות שקדים קלויים.
קל, עדין, טעים ובריא.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר