חזה עוף באננס
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- בשר ומרינדה:
- 500 גרם חזה עוף
- 2 כפות יין לבן יבש
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית מלח
- ירקות:
- 150 גרם אננס מסוננת (קופסא קטנה שמכילה ללא סינון 227 גרם)
- 1 בצל קטן
- 1 פלפל ירוק
- 1 כרישה בינונית
- חופן שעועית גינה ירוקה חתוכה לארבע
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית זנגוויל
- מרינדה:
- 1 שן שום
- 3/4 כוס מיץ אננס (מהקופסא)
- 1 כף סויה
- קורט פלפל
- 1 כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
1. חותכים את הבשר לקוביות, שמים בקערית ומכסים במרינדה ל-30 דקות.
2 חותכים את האננס לקוביות.
3. חותכים את הבצל , הכרישה והפלפל לקוביות שגודלן 2*2 ס"מ.
4. מועכים את השום ומערבבים אותו עם שאר חומרי הרוטב בתוך ספל.
1. מחממים מחבת גדולה על להבה חזקה , שמים מעט ספריי קנולה מוסיפים חצי כפית מלח.
2. בוחשים ומסיפים את הבצל והפלפלים. ממשיכים לבחוש ולהקפיץ למשך דקה.
3. מכסים ומבשלים 2 דקות על אש בינונית.
4. מוציאים מהמחבת לקערה בינונית את הירקות והנוזלים שהם יצרו.
5. מחממים במחבת מעט שמן קנולה
6. מוסיפים את העוף ומקפיצים במשך 2 דקות עד שהעוף משנה את צבעו ונעשה לבן.
7. מחזירים למחבת את הבצל, הכרישה, הפלפלים והנוזלים שלהם, ומוסיפים את קוביות האננס.
8. מוסיפים את תערובת הרוטב ומבשלים 2-3 דקות
הערות
באדיבות
מיה בן אפריים
(BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
054-7654508 03-7441328
קישורים:מיה בן אפריים