מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מאפה בצק עלים ובשר

מאפה בצק עלים ובשר

מאפה בצק עלים ובשר

תיאור המתכון

באדיבות "השף הלבן"

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לערבב את בשר השפונדרה והכתף יחדיו. לערבב עם המלח, הקינמון והכמון.
2. לשים מעט שמן על מחבת חמה ולהניח כ-1/3 מהבשר. בעזרת כף עץ לערבב, עד שהבשר מתבשל ומקבל מרקם פירורי. להוציא את הבשר למסננת. להמשיך כך עם יתרת הבשר. לצנן מעט.
3. לערבב את הבשר עם הבצל המטוגן, שום כתוש, הפיסטוק הקצוץ והביצה.
4. לחתוך את הבצק לשני ריבועים בגודל 24 ס"מ על 24 ס"מ.
5. בתוך תבנית פיירקס בגודל 28 ס"מ על 28 ס"מ יש להניח נייר אפייה ומעל ריבוע בצק אחד. להניח את המלית על הבצק ולהדק מעט עם היד. להניח מעל את ריבוע הבצק השני ושוב להדק היטב.
6. בעזרת סכין חדה יש לחרוץ את הבצק בעדינות ל- 16 חתיכות. להבריש את הבצק בביצה טרופה, לפזר שומשום מעל.
7. לאפות בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.