לזניית גבינות ותרד
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 6-8 מנות
- 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 2 כוסות חלב
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן לפי הטעם
- 6 כפות קמח
- 100 גר' גבינה בולגרית 5% מפוררת
- 100 גר' גבינת קשקבל
- 100 גר' גבינת קוטג או לבנה 3%
- 3 כפות גבינת כנען /טוב טעם
- 250 מ''ל (1 מיכל) לבן1.5%
- 250 גר' תרד קצוץ (אפשר קפוא)
- 300 גר' (2/3 חבילה), עלי לזניה
- להקרמה:
- 50 גר' גבינה בולגרית או קשקבל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מאדים בטפלון את הבצל והשום עד להזהבה.
מוסיפים את החלב, מתבלים במלח ובפלפל לבן ומרתיחים. מנמיכים את האש וממשיכים על אש נמוכה.
לוקחים סיר, מעבירים את הבלילה, מוסיפים את הגבינות בהדרגה תוך ערבוב תמידי
מוסיפים לסיר את הלבן והתרד הקצוץ (אם משתמשים בתרד קפוא, יש לחלוט אותו במים רותחים, לסנן היטב ולהוסיף) ומבשלים כעשר דקות.
מסדרים על תבנית פיירקס מרובעת משומנת מעט בספריי קנולה שתי שכבות של עלי לזניה. מורחים מעל מרוטב הגבינות והתרד. מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה ועליה שכבה של רוטב הגבינות והתרד. וכן הלאה
מכסים בשכבה אחרונה של עלי לזניה, ומורחים מעל את הרוטב והגבינות שנותרו.
אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות ואופים כחצי שעה.
מפזרים את גבינת הקשקבל ומחזירים לתנור להשחמה. מגישים חם.
הערות
באדיבות
מיה בן אפריים
(BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
054-7654508 03-7441328
קישורים:מיה בן אפריים