שומר ממולא בבשר עוף טחון ובצימוקים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 4 שומרים בינוניים
- 250 גרם בשר עוף/ הודו טחון
- 2 כפות של פירורי לחם
- 1 ביצה
- 50 גרם צימוקים כהים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
- 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח
- פלפל
- מיץ מלימון שלם
- 4 כוסות מים רותחים
- כף כורכום
- 1/2 כפית סוכר
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את השומרים באמצע לא עד הסוף. במחבת ובה 2 כפות שמן חם מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את גבעולי הסלרי, מטגנים עד הזהבה, מורידים מהאש ומקררים.
שמים בקערה את בשר העוף, תערובת הבצל והסלרי, הצימוקים, פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את השומרים בתערובת וסוגרים בקיסמי עץ. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומטגנים את השומרים הממולאים עד הזהבה (כ-2 דק' מכל צד). לאחר מכן מוסיפים לסיר את המים, הכורכום, המלח, הפלפל ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-30 דק'.
מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פיצה פיליפ
קרליבך 20, תל אביב
הצג טלפון
03-5100904
|