לפת ממולאת בבשר כבש ובצנוברים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 4 לפתות בינוניות
- 250 גרם בשר כבש טחון
- 2 כפות של פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1/2 כוס צנוברים קלויים קצוצים גס
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- 3 כפות רסק עגבניות
- 4 כוסות ציר בקר/ מים
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/2 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
חותכים את ראשי הלפת ומרוקנים את תוכנם בזהירות באמצעות כפית פריזאית או בכפית קטנה.
מטגנים במחבת משומנת את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את בשר הכבש ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, מורידים מהאש ומקררים. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה והצנוברים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את הלפתות בתערובת.
בסיר מביאים לרתיחה את ציר הבקר/ מים, מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הפלפל, הסוכר והיין. מוסיפים את הלפתות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-35-40 דק'.
לאחר הבישול מוציאים את הלפתות, מצמצמים את הרוטב עד סמיכות ויוצקים על כל לפת המנוחת בצלחת.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פיצה פיליפ
קרליבך 20, תל אביב
הצג טלפון
03-5100904
|