סלק ממולא בבשר ובאורז
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 4 סלקים בינוניים
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 2 כפות של פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1/2 כוס אורז
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח/ פלפל
- קמצוץ בהרט
- 2 כפות סילאן
- 4 כפות ציר ירקות/ מים
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כף כמון
אופן ההכנה
חותכים את ראשי הסלקים (שומרים בצד) ומרוקנים את תוכנם בזהירות בכפית. משרים את הסלקים במים קרים ל-15 דק, ואת האורז במים פושרים ל-20 דק'. מטגנים במחבת משומנת את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את בשר הבקר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, מורידים מהאש ומקררים.
מוסיפים לתערובת הבשר את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ומתבלים במלח, בפלפל ובבהברט, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מסננים את האורז ומוסיפים לתערובת. ממליאם את הסלקים בתערובת. בסיר מביאים לרתיחה את ציר הירקות/ מים, מוסיפים כמון, מלח, פלפל, סוכר וסילאן ומכניסים את הסלקים הממולאים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-35-40 דק'. מניחים בצלחת את הסלקים הממולאים ועליהם את ראשי הסלקים ששמרנו בצד ויוצקים מעל את הרוטב הסמיך.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פיצה פיליפ
קרליבך 20, תל אביב
הצג טלפון
03-5100904
|