מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> סלק ממולא בבשר ובאורז

סלק ממולא בבשר ובאורז

סלק ממולא בבשר ובאורז

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את ראשי הסלקים (שומרים בצד) ומרוקנים את תוכנם בזהירות בכפית. משרים את הסלקים במים קרים ל-15 דק, ואת האורז במים פושרים ל-20 דק'. מטגנים במחבת משומנת את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את בשר הבקר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, מורידים מהאש ומקררים.
מוסיפים לתערובת הבשר את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ומתבלים במלח, בפלפל ובבהברט, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מסננים את האורז ומוסיפים לתערובת. ממליאם את הסלקים בתערובת. בסיר מביאים לרתיחה את ציר הירקות/ מים, מוסיפים כמון, מלח, פלפל, סוכר וסילאן ומכניסים את הסלקים הממולאים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-35-40 דק'. מניחים בצלחת את הסלקים הממולאים ועליהם את ראשי הסלקים ששמרנו בצד ויוצקים מעל את הרוטב הסמיך.

המתכון באדיבות
מסעדת פיצה פיליפ קרליבך 20, תל אביב הצג טלפון