קדרת סנייה עגל בחציל קלוי וטחינה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 1 ק''ג בשר טחון של עגל ( טחון גס)
- 5 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות דקות
- 2 כפות שום כתוש
- 1 כף ג'ינג'ר קצוצה
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- חופן עלי נענע קצוצה
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- 2 כפות טימין טרי
- 2 כפות זעתר טרי ( עכשיו זו העונה )
- 4 חצילים בינוניים קלויים על האש ומנוקים מקליפה וקצוצים גס
- טחינה גולמית לקישוט
- חצי כוס שמן זית
- 5 כפות חוויג' למרק
- מלח,פלפל שחור
- חצי ליטר מים רותחים או ציר עוף
אופן ההכנה
בסיר שטוח מחממים שמן זית ומכניסים הבצל. מטגנים עד שמזהיב קלות,מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים ,שופכים את המים הרותחים ומערבבים עד לרתיחה. מוסיפים את החוויג' ואת כל עשבי תיבול הקצוצים ומערבבים.
לאחר שהבשר ועשבי התיבול מתחברים ביחד, מוסיפים את החציל הקלוי ,השום, ג'ינג'ר מלח והפלפל השחור.מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש . מבשלים כרבע שעה טועמים ומתקנים תיבול.
להגשה:
מוזגים לצלחת עמוקה או מוזגים לכלי חרס ומקשטים בכף טחינה גולמית במרכז ובעשבי תיבול טריים. להגיש עם לחם שחור בצל וצנוניות ליד
המתכון באדיבות
|
מסעדת אל בריו
נח מוזס 22, תל אביב
הצג טלפון
03-6960512
|