חיתוכיות של שיבולת שועל
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חטיפי בריאות ביתיים
מרכיבים
- חטיפים טעימים שמכינים במהירות בסיר אחד.
- חומרים:
- 100 גרם חמאה
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס ריבה מכל סוג
- 1/3 כוס אגוזי מלך או פקאן
- 1/3 כוס חמוציות מיובשות (או צימוקים)
- 2.5 כוסות שיבולת שועל עדינה (פתיתים)
- * תבנית מלבנית בינונית (בערך בגודל 20 על 30)
אופן ההכנה
הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. בסיר בינוני שמים חמאה, דבש וריבה ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב, עד שהכל נמס.
3. מוסיפים לסיר שיבולת השועל, אגוזים וחמוציות (או צימוקים) ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים.
4. אופים 15-20 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומזהיבה. מצננים לגמרי, חותכים לריבועים או מלבנים ושומרים בכלי סגור.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר