עוגת מיץ קלמנטינות
- מתאים ל: תלוי בגודל החתיכה מנות
- זמן הכנה: עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת מיץ קלמנטינות ספוגית וטעימה.
מרכיבים
- 3 כוסות קמח רגיל
- 1.1/2 כוסות סוכר (יש לטחון הסוכר במתחנה.
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן (קנולה)
- 1 כוס מיץ סחוט קלמנטינות
- רצוי מאוד טרי.
- 1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
בקערה נפרדת להקציף החלבונים עם 1 כוס סוכר ושקית הסוכר וניל.
בקערה נפרדת אחרת להקציף
החלמונים החצי כוס סוכר שנותר, להוסיף לסירוגין המיץ, השמן, הקמח ואבקת האפיה.
להוסיף בעדינות את הקצף
לבלילה .
ניתן לאפות בתבנית סיר פלא כמו שהיה לסבתות שלנו.
למרוח את הסיר במרגרינה,
לפזר מעט קמח, ולשפוך את הבלילה לתוך התבנית.
שמים באמצע החור של סיר הפלא כדור נייר כסף כדי
שהבלילה לא תיגלוש לתנור ועל-מנת שהעוגה תצא גבוהה ויפה.
לאחר שפיכת מחצית מהבלילה לתבנית סיר הפלא
ניתן להוסיף מעט קינמון עם סוכר חום ואז שוב לשפוך את יתר הבלילה, זה נותן דוגמא יפה לעוגה.
לאפות העוגה ב- 150 מעלות (שימו לב לא יותר) כדי שהעוגה תאפה לאט לאט
ולא תיפול חלילה.
בהצלחה ובתיאבון.
ניתן לפזר על העוגה אבקת סוכר.
הערות
ניתן גם לשפוך על העוגה מיץ קלמנטינות שחומם עם 1/2 כוס סוכר.
פשוט איך שאוהבים.
אני אישית מעדיפה את העוגה ללא המיץ מעל היא יוצאת לחה וטעימה מאוד.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:עוגת מיץ
תגובות
-
עוגת קלמנטינות
כנרת
(20/12/2007 08:35:00)
עוגה מאוד טעימה ורכה מומלץ ביותר
-
ביצים
אורי
(31/10/2008 21:45:00)
לא כתוב כמה ביצים
-
חסרים נתונים במתכון
פאני
(26/12/2008 16:41:00)
שלום, לא מצוין כמה ביצים בעוגה.