מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כדורי אורז הפתעות

כדורי אורז הפתעות

תיאור המתכון

כדורי אורז מטוגנים במגןן מילויים מתוקים

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת האורז- שוטפים את האורז העגול עד שיפסיק להוציא מים בצבע לבן.
מבשלים את האורז בסיר בעל תחתית עבה עם 2 וחצי כוסות מים עד שהמים מתאדים והאורז נשאר דביק אך לא עיסתי כחצי שעה.בנתיים כשהאורז מתבשל מכינים סירופ מתוק אותו נוסיף לאורז לאחר הבישול.הכנת הסירופ- 4 כפות מים+ ליקר תפוזים או כל ליקר אחר (2 כפות)+4 כפות סוכר- לחמם הכל בסיר עד המסת הסוכר.כשהאורז מוכן לאחר כחצי שעה מכבים את הלהבה ושופכים את הסירופ לתוך האורז. מערבבים ונותנים לאורז להצטנן מחוץ למקרר כשהוא מכוסה במגבת. כאשר האורז אינו חם וניתן למגע. לוקחים מעט אורז ומגלגלים לכדור בגודל קניידלה לתוך הכדור מבליעים את אחת מהתוספות המתוקות (שוקולד, מרשמלו, פרי וכו) ומגלגלים כך שהמילוי יהיה במרכז כדור האורז.
ציפוי הכדור- מכינים תערובת של פירורי לחם קינמון וסוכר תובלים את הכדור בביצה שקישקשנו ואח''כ בפרורי לחם כמו שעושים עם שניצל . מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד להזהבתם.לקישוט ניתן להגיש עם גלידה סירופ שוקולד ו/או שאבקת סוכר מפוזרת מעל.

הערות

מתכון מהיר וזריז טוב במיוחד כאשר אורז יוצא דביק מדי.