מרק עדשים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים , קצוצים
- 2-3 שיני שום, קצוצות
- 1 כוס עדשים חומות או ירוקות, שטופות היטב
- 2 כפות אבקת כמון
- 4 כוסות מים רותחים
- 2 תיבוליות בצל או מרק עוף
- מלח ופלפל שחור, גרוס
- כפית גראם – מסלה
- פפריקה חריפה
- עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים גס
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל. כשהבצל רך, מוסיפים את השום, ואחרי דקה את העדשים והכמון.
מערבבים, מוסיפים את כוסות המים עם קוביות התיבול ומבשלים כ-45 דקות, עד שהעדשים יתרככו. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה.
מרסקים חלק מהעדשים במעבד מזון, ומחזירים לסיר כדי שיסמיכו את המרק מערבבים היטב, ומקשטים בפטרוזיליה או בכוסברה טריה.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית.
קישורים:מיה בן אפרים