מרק ירקות שורש
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים
- 2 קולורבי, קלופים וקצוצים
- 2 שיני שום
- 1 לפת, קלופה וקצוצה
- 1 ראש כרישה
- 1 שורש סלרי, קלוף וקצוץ
- 1 דלורית, חתוכה לקוביות
- 3 גזרים, קלופים וקצוצים
- 2 בטטות בינוניות
- 8-6 כוסות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת קארי
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- שמן זית, להגשה
אופן ההכנה
בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב. מוסיפים את כל שאר החומרים.מביאים לרתיחה מרסקים את התערובת וומבשלים כשעה או עד שהכל רך.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד עשר דקות.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית.
קישורים:מיה בן אפרים