עוגת שושני שוקולד
עין כרם המתוקה
30/10/2006
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות (כולל תפיחה)
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אין כמו ריחה של עוגת שמרים ושוקולד טרייה - מתכון קל להכנה, שתמיד מצליח ומשאיר ריח טוב בבית וטעם מתוק בפה...
מרכיבים
- לבצק:
- 6 כוסות קמח
- 25 גר' שמרים
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- 1+1/3 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גרידת לימון
- קורט מלח
- למילוי:
- 1 ממרח שוקולד
- 400 גר' שוקולד מגורד עבה
- מעט קוקוס (לא חובה)
- קינמון
אופן ההכנה
ללוש בקערה את כל חומרי הבצק היטב ולחלק את הבצק ל- 4 חלקים.
חלק מס' 1 - לרדד ולהניח בתבנית משומנת.
3 החלקים הנותרים - לפתוח את הבצק, למרוח שוקולד ולפזר מעל שוקולד מגורד, מעט קוקוס וקינמון, לגלגל לרולדה ולחתוך בעובי של כ- 5 ס''מ (בגובה התבנית).
לסדר במרווחים בתבנית עם הבצק ולהכניס לקירור לשעה.
לאחר הקירור, להוציא לתפוח במקום חמים, כשהבצק מספיק חם, למרוח ביצה טרופה מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180° כ- 45 דקות.
ברוב המקרים נשאר בצק, מומלץ לעשות רולדות מהבצק הנותר ולהקפיא.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר