פסטה עם קציצות בשר
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כחצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
במקום לתת קפיצה לאיטליה, לפניכם מתכון מעולה לספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר טריים וחמים, כמו שרק האיטלקים יודעים להכין.
מרכיבים
- 500 גרם מקרוני ארוכים (בוקטיני) או קצרים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- לקציצות:
- 2 כוסות רוטב עגבניות בסיסי
- ½ כוס יין לבן
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 ביצים
- ½ בצל, קצוץ דק-דק
- ½ כוס פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים. לשים כמו בצק 5 דקות. צרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים בצלחת משומנת בצד.
לבישול הקציצות: שמים בסיר את רוטב העגבניות, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. תוך כדי רתיחת הרוטב מחליקים פנימה את הקציצות אחת אחת. מכסים חלקית את המחבת ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה, עד שהקציצות עשויות.
להכנת המנה: מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים לסיר הקציצות. מבשלים יחד דקה נוספת. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
אטליז הבשרים של זלמן
בן זומא 1, פינת שדרות ירושלים, יפו
הצג טלפון
03-6829671 / 03-6819325
|