חזה עוף וברוקולי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
114. חזה עוף וברוקולי
מרכיבים
- חזה עוף שלם (250 גרם) חתוך לקוביות
- 1 ראש ברוקולי מחולק לפרחים
- 1 פלפל אדום פרוס
- 1 פלפל צהוב פרוס
- 1 בצל גדול פרוס
- 2 עגבניות חלוטות וחתוכות לקוביות
- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס תערובת עלי תיבול טריים קצוצים דק (אורגנו, תימין, בזיליקום ועירית)
- כף פפריקה גרוסה גס
- אבקת שום
- מלח ים
אופן ההכנה
חולטים את הברוקולי במים רותחים ומעבירים למי קרח - לשמור על הצבע הירוק.
מחממים מחבת וצולים את חזה העוף תוך ערבוב עד שהוא משחים. מוציאים מהמחבת.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית וכשהוא שחום מוסיפים פלפל אדום, צהוב, עגבניות, שום ומחצית מעשבי התיבול. מאדים עד שהפלפלים מתרככים.
מוסיפים את חזה העוף הצלוי, הברוקולי, מתבלים בשמן זית, מלח, פפריקה ושאר עשבי התיבול, מערבבים קלות עד שהכל מתחמם.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר
קישורים:מיה בן אפריים