מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חזה עוף בפיטריות

חזה עוף בפיטריות

תיאור המתכון

113. חזה עוף בפיטריות

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את החזות מכל השומן והחלקים המיותרים
מנגבים את הפטריות המגבת נייר לחה. חותכים את כל הפטריות לפרוסות

מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה, כשחם - מוסיפים את הפטריות והכרישה ומטגנים אותן במשך כמה דקות מוסיפים 2 שיני שום קצוצות דק, וממשיכים לטגן - מוסיפים 3/4 כף חרדל + מלח + פלפל שחור גרוס טרי
ממלאים כל נתח עוף בשתיים -שלוש כפות גדושות מן המלית, ומקפלים את פרוסת החזה
מכניסים את מנות העוף לתבנית
מחממים תנור אפיה לחום גבוה - 220 מעלות, ומכניסים את העוף לאפיה של כ - 15 דקות

מטגנים שן שום כתושה עם כף מים
מוסיפים 1/4 כוס- יין לבן או אדום. מביאים את היין לרתיחה ומצמצמים את כמותו בערך לחצי
מגרדים את התחתית של המחבת, כדי שכל מה שדבק בה יצטרף לרוטב
מכבים את האש, מוציאים את חזה העוף מהתנור, ובמצקת - יוצקים מעל כל חזה את הרוטב

הערות

המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית


קישורים:
מיה בן אפריים