פילה דניס ויוגורט
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
110. פילה דניס ויוגורט
מרכיבים
- 4 פילטים של דג דניס – 200 גרם כל אחד
- 8 ענפי טימין
- 6 שיני שום פרוסות
- 2 לימונים פרוסים
- 2 קישואים פרוסים דק
- שעועית ירוקה עבה
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
- 3 גביעי שלי יוגורט לבן 1.5%
- חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית קארי ירוק או אדום
- 1 פלפל צי’לי קצוץ
- 2 לימונים כבושים קצוצים גס
אופן ההכנה
משמנים תבנית אפייה בשמן זית.
מפלפלים את הדגים מבפנים ומבחוץ.
מסדרים את ענפי הטימין, הירקות, השום ופרוסות הלימון.
מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדגים כ-13 דקות, עד שבשר הדג הופך לבן ועורו זהוב. אפשר להפוך את הדג אחרי 10 דקות ולהמשיך בצלייה.
בזמן צליית הדגים מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם השום הקצוץ, הצי’לי, הקארי, הפטרוזיליה והלימון הכבוש. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הדגים.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
קישורים:מיה בן אפריים