Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מוקפץ בסגנון סיני

מוקפץ בסגנון סיני

מוקפץ בסגנון סיני

תיאור המתכון

104. מוקפץ בסגנון סיני

מרכיבים

אופן ההכנה

מטגנים במחבת עם כפית שמן קנולה ומעט שמן שומשום לא מזוקק- רצועות כרישה, לאחר שמעט משחים, להוסיף- את יתר הירקות חתוכות דק.

מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים אותם מעט, מערבבים היטב.
אפשר לפי הטעם להוסיף עוד קצת מהרוטב וכדאי לתבל גם עם ג`ינג`ר.
כמו כן אפשר להוסיף גרעיני חמניות ושומשום (העשירים במינרלים, ברזל וסידן)- ולהקפיץ במחבת נפרד, ולהוסיף בסוף לשאר המרכיבים.

גזר, כרישה, קישוא וג`ינג`ר- מבחינה סינית- מחזקים את הטחול- ולכן משפרים את יצירת האנרגיה בגוף, ומטיבים במצבים של חולשת טחול- יכולים לשפר את תפקוד מערכת העיכול ויכולים להפחית תשוקה לטעם המתוק ולפחמימות ולעזור במניעת עייפות

הערות

המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית


קישורים:
מיה בן אפריים

תגובות

  1. מה עושים עם האיטריות? אני (12/04/2012 13:09:00)