מוקפץ בסגנון סיני
        
        
            - מתאים ל:    מנות
 
            - זמן הכנה:   
 
            - רמת מיומנות: קל
 
        
        
        תיאור המתכון
104. מוקפץ בסגנון סיני 
        מרכיבים
- כרישה
 - כרוב לבן חתוך לרצועות
 - גזר
 - קישוא
 - בצל ירוק
 - שעועית ירוקה
 - ½ חבילת פטריות שמפיניון
 - נבטים סיניים
 - 200ג  קוביות חזה עוף או טופו
 - אטריות אורז או אטריות שעועית
 
- לרוטב: 
 - 3 כפות רוטב סויה ללא מונוסודיום גלוטומט
 - 1 וחצי כפות- חומץ אורז 
 - 1 וחצי כפות- יין שזיפים
 - אבקת ג`ינג`ר (אפשר להשתמש בג`ינג`ר טרי קצוץ דק)
 - עירית או בצל ירוק קצוצים דק
 
        
        אופן ההכנה
מטגנים במחבת עם כפית שמן קנולה ומעט שמן שומשום לא מזוקק- רצועות כרישה, לאחר שמעט משחים, להוסיף- את יתר הירקות חתוכות דק. 
מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים אותם מעט, מערבבים היטב.
אפשר לפי הטעם להוסיף עוד קצת מהרוטב וכדאי לתבל גם עם ג`ינג`ר. 
כמו כן אפשר להוסיף גרעיני חמניות ושומשום (העשירים במינרלים, ברזל וסידן)- ולהקפיץ במחבת נפרד, ולהוסיף בסוף לשאר המרכיבים. 
גזר, כרישה, קישוא וג`ינג`ר- מבחינה סינית- מחזקים את הטחול- ולכן משפרים את יצירת האנרגיה בגוף, ומטיבים במצבים של חולשת טחול- יכולים לשפר את תפקוד מערכת העיכול ויכולים להפחית תשוקה לטעם המתוק ולפחמימות ולעזור במניעת עייפות
        הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
        - מתאים להגשה לילדים
 - דיאטטי
 - כשר
 
קישורים:מיה בן אפריים
        
        
            
            
            
        
        
	
    
        
                
                    
                    
                    
                    
                    תגובות
                    
            
                - 
                    מה עושים עם האיטריות? 
                    אני
                    (12/04/2012 13:09:00)