לזניית שוקולד קראנצ'ית עם קצפת ברוטב פירות יער
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מי לא מכיר מנת לזאנייה אפויה בתנור עם גבינת פרמזן מבעבעת??? כולם! אבל, לזאנייה קראנצ'ית מתוקה ומענגת עם שוקולד פרות יער וקצפת – מרקמים וטעמים המתמזגים חוויית חושים ממכרת, מומלץ להכין ולהתמכר.
מרכיבים
- לרוטב פירות יער
- 1 כוס פירות טריים
- או
- ½ כוס קפואים (מופשרים) / ½ כוס פירות העונה
- 3 כפות סוכר
- לקרם השוקולד
- 50 גרם שוקולד מריר
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- 15 גרם חמאה (ללא מלח)
- 1 כף ברנדי
- קצפת
- 2 עלי לזנייה
- 1 כף שמן (למים לבישול הפסטה)
- 1 כוס שמן צמחי (לטיגון הפסטה)
- אבקת סוכר
- נייר סופג
- 1 טרבד
- 1סיר בינוני
- 1 מחבת עמוקה או סיר
אופן ההכנה
לבצק הלזנייה
סיר עם מים רותחים ושמן, לבשל את עלה הלזנייה עד ריכוך ''אלדנטה''.
מוציאים בזהירות מהמים ומעבירים לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול וצינון הפסטה. חותכים כל עלה ל 3 חלקים שווים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
במחבת עמוקה עם שמן חם להבה בינונית, מטגנים את העלה היבש, בכל פעם עלה אחד(למניעת הדבקות) מטגנים את רצועות הפסטה כ 2-3 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהשמן לנייר סופג .
לרוטב פירות יער
חוצים את התותים לאורך ומפזרים את הסוכר, ממתינים ½ שעה (הסוכר יגרום לתותים ל''הזיע''). לבשל בסיר בלהבה בינונית, לבחוש מידי פעם ולהקפיד שלא יישרף. הבישול אורך כ 10-15 דקות.
קרם שוקולד
לשים בסיר את מרכיבי קרם השוקולד, ועל להבה בינונית תוך כדי ערבוב להמיס את השוקולד, עד לקבלת מרקם אחיד, לקרר ולהעביר למקרר לפחות ל 4 שעות (לכסות היטב את הכלי.)
הרכבת המנה
לשים עלה לזנייה על הצלחת, למרוח את קרם השוקולד, למקם עלה שני מעל השוקולד ומעליו הקצפת ופירות היער.
את העלה האחרון לשים מעל לפזר מעט אבקת סוכר מעל ולהגיש מייד
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
נוח בשבע שגיאות...
ציפי
(31/05/2008 08:38:00)
לא טרבד אלא תרווד