תבשיל בורגול עם עדשים בשני צבעים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ערך קלורי: 70 קלוריות למנה בנפח 1/2 כוס
מרכיבים
- 1 כף שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף שום כתוש
- מעט מים
- 250 גרם בורגול גס
- ציר עוף לפי הצורך (לכיסוי)
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 150 גרם עדשים ירוקות מבושלות במים לריכוך
- 50 גרם עדשים שחורות מבושלות במים לריכוך
אופן ההכנה
מחממים כף שמן בסיר, מטגנים בצל ושום עד להזהבה. אם הבצל מתחיל להיחרך, מוסיפים מעט מים לריכוך הבצל. שוטפים את הבורגול ומסננים. מוסיפים לסיר עם הבצל ומערבבים היטב. מכסים בציר עוף ס"מ אחד מעל הבורגול.
ממליחים ומפלפלים, מכסים ומבשלים לריכוך. מסירים מהאש ומשאירים עשר דקות בסיר מכוסה. מוסיפים פנימה את העדשים המבושלות ומערבבים היטב. מגישים מיד.
הערות
המתכון באדיבות השפית שטיינוביץ שושי, דילייט גורמה
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר