חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ערך קלורי: 220 קלוריות למנה
מרכיבים
- 4 חזות עוף (180 גרם כל אחד), לא משוטחים
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 4 כפיות קמח מלא
- 1 כפית שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- כפית שום טרי כתוש
- מעט מים
- 1 כף עשבי תיבול טריים: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה ורוזמרין
- מלח ופלפל, לפי הטעם (בנוסף)
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים חזה עוף. זורים על כל חזה עוף כפית קמח מלא. משמנים מחבת עם כפית שמן זית, מטגנים את חזות העוף דקה מכל צד ומוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת מיץ לימון ושום, ומדללים במעט מים. מוסיפים עשבי תיבול, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכניסים את חזות העוף לרוטב, מכסים ומבשלים עד שהבשר מוכן. מגישים חזה עוף עם כף מהרוטב. אפשר להוסיף פירה בטטה ליד.
הערות
המתכון באדיבות השפית שטיינוביץ שושי, דילייט גורמה
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר